Artikuj & Video

Hormoni I rritjes (G.H), nje faktor kunder plakjes

Better-me sekret i rinise se perjeteshme

Prodhimi i GH arrin kulmin në moshën 20 vjeç dhe më pas zvogëlohet me 14% çdo dekadë, kështu që prodhimi i GH deri në moshën 60 vjeç reduktohet me më pak se gjysmën.

Nëse në moshën 20 vjeçare prodhimi ditor arrin 500 mcg në moshën 60 vjeçare është 200 mcg; si rezultat, një 80-vjeçar do të ketë nivele të hormoneve prej rreth 25 mcg.

Individët me mungesë të GH të lidhur me moshën bëhen më lehtë mbipeshë, të dobët, të dobët dhe letargjikë, kanë probleme me gjumin, osteoporozën, përqendrimin, kujtesën, interesin seksual dhe lodhen lehtësisht.

Me terapitë kundër plakjes me bazë GH, këto simptoma reduktohen.

GH mund të zgjasë jetën duke mbrojtur kundër sëmundjeve kardiovaskulare përmes prodhimit të IGF-1 i cili ka një efekt mbrojtës në nivelin endotelial.

GH është gjithashtu efektiv në forcimin e sistemit imunitar, i cili humbet funksionalitetin me kalimin e viteve (imunoseshencë), duke favorizuar zhvillimin e timociteve.

Në të vërtetë, shumica e efekteve të GH ndërmjetësohen nga IGF-1, i cili prodhohet nga mëlçia dhe indet periferike në përgjigje të sekretimit të GH.

Nivelet e IGF-1 bien paralelisht me rënien e GH.

Ndryshimet e përbërjes së trupit si rritja e masës yndyrore, ulja e masës muskulore dhe kockore, ndodhin si te pacientët me sëmundje të mungesës së sekretimit të GH të hipofizës ashtu edhe te të rriturit e shëndetshëm të moshuar.

Koncepti se GH mund të rinovohet bazohet në shumë ngjashmëri që shihen në përbërjen e trupit të të rriturve të moshuar dhe të rinjve me mungesë të rëndë të GH.

Një nga momentet më të rëndësishme në historinë e mjekësisë kundër plakjes ishte hulumtimi i prodhuar nga ‘New England Journal Of Functional Medicine’ më 5 korrik 1990, me të cilin Rudman et al dokumentuan studimin e parë klinik mbi përdorimin e GH tek burrat e moshuar.

Duke krahasuar 12 burra midis moshës 61 dhe 81 vjeç në terapi zëvendësuese biosintetike të GH me një grup të ngjashëm për gjashtë muaj, studiuesit gjetën një rritje mesatare prej 8.8% në masën muskulare dhe një humbje prej 14% në masën dhjamore (pa dietë ose stërvitje ), një përmirësim në elasticitetin dhe tonin e lëkurës dhe një rritje në densitetin e kockave në grupin GH.

Trajtimi me GH është aktualisht më efektivi për t’i bërë njerëzit të duken më të rinj.

Lëkura e të moshuarve ka tendencë të bëhet më e hollë dhe të humbasë qëndrueshmërinë e saj, GH rrit trashësinë e saj dhe jep një efekt të tipit “lifting”.

Në studimin e Rudman-it të cituar më sipër, trashësia e lëkurës u rrit me 17%; 66% raportuan një përmirësim në strukturën dhe elasticitetin e lëkurës dhe 38% raportuan gjithashtu rritje të flokëve.

Pas disa javësh trajtimi, rrudhat më të thella reduktohen, dhjami në fytyrë dhe qeset dhjamore poshtë syve ulen, muskujt e fytyrës tonifikohen dhe e mbajnë lëkurën më të shtrënguar.

GH gjithashtu ushtron këtë efekt lifting në lëkurë duke rritur sintezën e kolagjenit dhe elastinës të cilat janë baza e strukturës epidermale.

Ky përmirësim në elasticitetin e lëkurës demonstrohet me testin “pinch”, duke marrë një palosje të lëkurës në anën e pasme të dorës midis lëkurës dhe gishtit tregues, normalisht koha e nevojshme për zbutjen e lëkurës është rreth 1 sekondë çdo dekadë e moshës dhe kjo është një Metoda e përcaktimit të moshës biologjike të lëkurës.

Në terapitë e GH kjo kohë zvogëlohet me 30 deri në 50%.

Tek të moshuarit, administrimi i GH sjell përfitime të konsiderueshme në përbërjen e trupit (më pak dhjam, më shumë muskuj) dhe metabolizmin e kockave, megjithatë GH vetëm nuk rrit gjithashtu forcën. Ekziston nevoja për të kombinuar GH me ushtrime fizike intensive, siç është stërvitja me pesha. Shumë studime kanë raportuar se efektet anësore janë shumë minimale dhe ndjehen vetëm nga një përqindje e vogël e subjekteve, pas marrjes së GH: artralgji e përhapur, ndjesi shpimi gjilpërash në duar, sindroma e tunelit karpal, gjinekomastia, intoleranca ndaj glukozës; kryesisht i kthyeshëm me ndërprerjen e mjekimit.

DOZIMI

Doza terapeutike është në lidhje me peshën trupore dhe doza mesatare javore për një terapi kundër plakjes është afërsisht midis 2 dhe 8 IU në javë (1 mg është afërsisht 3 UI).

Shumica e specialistëve të mjekësisë kundër plakjes rekomandojnë një administrim në mbrëmje, pesë ditë në javë me një interval javor prej dy ditësh për të ruajtur prodhimin fiziologjik dhe për të mos penguar prodhimin e hipofizës, përpara se të shkoni në shtrat, në mënyrë që të imitoni prodhimin normal endogjen.

Përdorimi i injeksioneve të GH nuk është i lehtë. Ka vështirësi në gjetjen e tij. Ju duhet një recetë, dhe ajo një kosto të jashtëzakonshme, për shumë njerez, të papërballueshme

KA NJE ALTERNATIVE NATYRORE

Ka disa përbërës natyralë, të tillë si ata që përmban G.H RELEASE nga Better.Me, të cilët stimulojnë natyrshëm prodhimin fiziologjik të GH në trup. Në disa mënyra është edhe më mirë se injeksionet. Në fakt, injeksionet e GH, nëse bëhen çdo ditë, çojnë në frenimin e prodhimit të GH në hipofizë, ndërsa përbërësit aktivë natyralë stimulojnë gjëndrat e hipofizës “dembele” në një prodhim optimal, duke rikthyer gjilpërat biologjike të organizmit.

BURIMET:

Snyder PJ, Biller BM, Zagar A, Jackson I, Arafah BM, Nippoldt TB, Cook DM, Mooradian AD, Kwan A, Scism-Bacon J, Chipman JJ, Harman ML. effect of growth hormone replacement on BMD in adult onset growth hormone deficiency. J Bone Miner Res. 2007; 22:762-770

Rudman D, Kutner MH, Rogers CM, Lubin MF, Fleming GA, Bain RP. lmpaired growth hormone secretion in the adult population: relation to age and adiposity. J Clin lnvest. 1981 May;67(5):1361-9

Knyszynski A, Adler-Kunin S, Globerson A. Effects of growth hormone on thymocyte development from progenitor cells in the bone marrow Brain Behav lmmun. 1992 Dec;6(4):327-40

Rudman D, Feller AG, Nagraj HS, Gergans GA, Lalitha PY, Goldberg AF, Schlenker RA, Cohn L, Rudman IW, Mattson DE. Effects of human growth hormone in men over 60 years old. N Engl J Med. 1990 Jul 5;323(1):1-6

Pfeifer M, Verhovec A, Zizek B, Prezelj J, Poredos P, Clayton RN. Growth hormone (GH) treatment reverses early atherosclerotic changes in GH-deficient adults. J Clin Endocrinol Metab. 1999 Feb;84(2):453-7

Vandeweghe M, Taelman P, Kaufman JM. Short and long-term effects of growth hormone treatment on bone turnover and bone mineral content in adult growth hormone-deficient males. Clin Endocrinol (Oxf). 1993 Oct;39(4):409-15

Veldhuis JD, lranmanesh A. Physiological regulation of the human growth hormone (GH – insulin-like growth factor type I (IGF-I) axis: predominant impact of age, obesity, gonadal function, and sleep. Sleep 1996 Dec;19(10Suppl): S221-4

Bando H, Zhang C, Takada Y, Yamasaki R, Saito S. lmpaired secretion of growth hormone-releasing hormone growth hormone and IGF-I in elderly men. Acta Endocrinol (Copenh). 1991 Jan;124(1:)31-3

Arwert LI, Deijen JB, Muller M, Dreni ML. Long-term growth hormone treatment preserves GH-induced memory and mood improvements: a 10-year follow-up study in GH-deficient adult men. Horm Behav. 2005 Mar;47 (3):343-9 Graham MR, Baker JS, Evans P, Kicman A, Cowan D, Hullin D, Davies B. Evidence for a decrease in cardiovascular risk factors following recombinant growth hormone administration in abstinent anabolic androgenic steroid users. Growth Horm IGF Res. 2007 Jun;17(3):201-9

Lini një Përgjigje