Objektivat

Rikuperim nga lëndimet

PREZANTIM:

Artikulacionet janë zona ku dy ose më shumë kocka vijnë në kontakt me njëra-tjetrën. Sistemi muskuloskeletor i njeriut i detyrohet shumë, për sa i përket mbështetjes, mbrojtjes dhe aftësisë për të lëvizur, një sërë indeve lidhëse, veçanërisht tendinave dhe kërcit, në të cilat substanca ndërqelizore është e bollshme dhe përbëhet kryesisht nga kolagjeni. Ndonjëherë ndodh që për shkak të konsumimit (lëvizjeve të përsëritura për një kohë të gjatë dhe shpesh, si vrapimi) ose sforcimeve te papritura, të ketë dëmtime të kërcit, tëndinave ose ligamentëve.

DIETA:

Ushqimi është vërtet shumë i rëndësishëm. Ju jeni çfarë hani!

Përqendrohuni te ushqimet “e shëndetshme” dhe mbi të gjitha të përshtatshme: makarona, bukë, drithëra dhe oriz absolutisht integrale, (në fillim mund t’ju pëlqejnë më pak se makaronat dhe orizi i rafinuar, por kur të mësoheni me to do t’ju pëlqejnë më shumë). Fruta, brokoli, lakra. Meqënëse muskujt përbëhen nga proteina, përfshini sasi të mjaftueshme të mishit te kuq, peshkut, pulës, proshutë pa yndyrë. Frutat e thata janë gjithashtu të shkëlqyera. Një ose dy herë në javë, jepini vetes lirinë e nje vakti ku të hiqni të gjitha dëshirat. Por vetëm në ate vakt, menjëherë pas kësaj kthehuni në rregjimin tuaj. Nuk është e vështirë të ndiqni këshillat e mësipërme. Dhe nëse doni të promovoni më mirë rikuperimin, dieta 40-30-30 (e quajtur edhe Dieta në zonë) favorizon disa procese kimike që e bëjnë më të favorshme për rikuperimin nga lëndimet brënda trupit. Ajo përfshin konsumimin e ushqimeve të listuara më sipër, por në një proporcion të saktë: 40% e kalorive vijnë nga karbohidratet, 30% nga proteinat dhe 30% nga yndyrat. Ushqimi në këtë mënyrë krijon një sërë reaksionesh kimike të dobishme në trup që nuk ndodhin në asnjë dietë tjetër. Në faqen Better Me do të gjeni artikuj që shpjegojnë mirë këtë dietë dhe gjithashtu shembuj praktikë të vakteve. Nuk është e vështirë nëse e dini se si. Thjesht kërkon pak më shumë vëmendje.

STERVITJA:

Mos bëni asgjë që mund të dëmtojë pjesën e trupit që vuan. Ekziston një rregull që thotë “nëse të dhëmb, mos e bëj!” Gjatë kësaj periudhe, ngrohni mirë muskujt për t’u stërvitur me disa sete dhe mbajini përsëritjet pak më lart se zakonisht. Edhe nëse stërvitni një pjesë tjetër të trupit, nëse ky ushtrim ju shkakton dhimbje ose tendosje në pjesën që vuan, zëvendësoni atë ushtrim ose jini të paktën të moderuar. Zona e lënduar duhet gjithashtu të stërvitet (nëse është e mundur), me 1-2 ushtrime që nuk shkaktojnë parehati, pesha shumë të lehta dhe përsëritje të larta. Është një punë e bërë për të cuar në ate zonë një fluks më të madh gjaku (që con me vete substanca shëruese).

SUPLEMENTET

Stërvitja dhe dieta janë të rëndësishme, por në raste tërheqjesh apo dëmtimi rolin kryesor e marrin suplementët. Në fakt, mund të thuhet se trajnimi dhe dieta mbështesin suplementët që përfaqësojnë zemrën e këtij programi rikuperimi.

Suplementët e rekomanduara janë:

YOUNG & BEAUTIFUL FORMULA E SUPER KOLAGJENIT

Ai siguron një bollëk kolagjeni dhe përbërës të tjerë të nevojshëm për metabolizmin e tij. Kolagjeni është lënda e parë (blloqet ndërtuese) që përbëjnë kërcet, tëndinat dhe ligamentët.

RIGEN ART

Është specifik për të luftuar gjëndjen inflamatore dhe për të nxitur rigjenerimin e tendinave, ligamentëve, kyçeve.

YOUNG SKIN

Ky suplement është shumë i pasur me acid hialuronik. Përveç promovimit të lëkurës më të re dhe më elastike, është thelbësore për hidratimin e nyjeve dhe acidi hialuronik mund të funksionojë si një vaj lubrifikues për të favorizuar lëvizjen e duhur.

  • Nëse dhimbja juaj në kyçe, kërc, tëndina, ligamente është për shkak të konsumimit (lëvizje të përsëritura të gjata dhe shpesh), përdorni YOUNG & BEAUTIFUL FORMULA E SUPER KOLAGJENIT + YOUNG SKIN
  • Nëse dhimbja juaj është për shkak të sforcimit intensiv ose nje lëvizje të gabuar, përdorni RIGEN ART + YOUNG SKIN
  • Nëse dhimbja juaj është e fortë, pa marrë parasysh se nga vjen, përdorni të 3 deri sa të përfundojë rikuperimi.

CFARE TË PRESIM

Nëse nuk keni “thyer” diçka, me këtë program mund të lehtësoni menjëherë dhimbjet dhe të nxisni rikuperimin total (nëse jeni te kujdesshem edhe në stërvitje dhe në stilin e jetës në përgjithësi)

CFARË TË BËSH NËSE TË DUKET SIKUR NUK PO BËHESH MË MIRË

Nëse nuk keni rezultate më shumë se të kënaqshme, shkaqet e mundshme janë një ose më shumë nga këto:

  1. Më e rëndësishmja: Nuk po përdorni suplementët e rekomanduara që ofrojnë me bollek lëndët e nëvojshme për tendinat, ligamentët, kërcet tuaja.
  2. Nuk po zbatoni këshillat që ju kemi dhënë për stërvitjen.
  3. Bëni një punë që vendos stres të panevojshëm në zonën e dhimbshme, shikoni nëse mund ta shmangni atë për një periudhe kohe.
  4. Jeta e parregullt; ushqeheni keq dhe shkoni në shtrat shumë vonë dhe flini pak.

Ndiqni këto këshilla dhe nuk do të dështoni.


Lini një Përgjigje